"Fedezd fel!" Kiállítás a Telenor Székházban

ART&ME Galéria | 2015.06.02.

Fábián Erika, Horváth Lóczi Judit, Ordódi Tamás, Szabó Ágnes, Szabó Nóra, Szunyoghy Viktória és Vinkó Leó alkotásai 2015. május 27-től november 26-ig beköltöztek a Telenor Székházba. 

A kiállítási anyag összeállításakor a műfaji sokszínűség mellett törekedtünk arra is, hogy az alkotások a belső kialakítással interakcióba lépjenek. Zoboki Gábor és csapata úgy tervezte az épületet, hogy ösztönözze az ott dolgozók közötti kommunikációt, a szobrok, képek és installációk elhelyezésekor arra törekedtünk, hogy szólítsák meg a nézőket. Ordódi Tamás "Hunyadi sisakja" fogadja az épületbe érkező vendégeket, a középkori bukósisak-imitáció a középkort kapcsolja össze a csúcstechnológiával. A fő közösségi térben Szabó Ágnes ornamentikus díszítésű elefántszobra, Nippo vonja magára a figyelmet, erős vizualitást ad a szürke, fémes és természetes fénnyel remekül bevilágított térnek.

A tájrendezés alapkoncepciója "épület a mezőben", azaz megmaradt az irodaépület körül az eredeti rét jelleg, a térszínen sem épület, sem pedig jelentősebb növényzet nem jelenik meg. A közösségi és a munka céljára használt terekben ezért Szabó Nóra indusztriális tájképei függnek, melyek a külső természeti környezet beltéri folytatásának hatását keltik. Horváth Lóczi Judit absztrakt munkáinak játékossága és bátran kísérletező színvilága oldják az egyes terek szilárdságát és semlegességét, a művésznő tájépítészeti pontossággal megtervezett, ugyanakkor spontán és oldott képi világa aláhúzza az építészeti és munkáltatói szándékot a harmonikus munkavégzés lehetőségének megteremtésére. A vezetői terekben kettős szándék vezérelt bennünket: nem elfelejtve, hogy munkakörnyezetbe kell illeszteni a műalkotásokat, bátran éltünk a kurátori  humorral. Egyfajta gegként figyelemfelhívó, illetve optikai illúzióval a néző figyelmét "felszippantó" képeket helyeztünk el a falakon. Vinkó Leó Még, még még című képe a munka és magánélet összehangolásának fontosságát, a jó kompromisszumokra törekvést üzeni személyes témájával. Fábián Erika Kőemberek grafikáinak sokrétű üzeneteinek megfejtését és Szunyoghy Viktória "Playa" című közelről erős és rusztikus, ámde távolról könnyed és a kiállítási periódusra rímelő témájú olajfestményéhez való közeledést és távolodást adtuk a Telenor dolgozóinak és vendégeinek.

Az alkotások 2015. novemberig tekinthetők meg a Telenor törökbálinti székházában.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Programok, hírek, érdekességek a művészeti életből.

artandme_5d40550e373d9.jpg

Art coaching a ceredi ArtPikniken, augusztus 10.

Hogyan inspirálhat a kortárs képzőművészet problémáid megoldásában?

Tovább
artandme_5c937be720453.jpg

Új művészekkel szeretnénk bővíteni csapatunkat

Várjuk képzőművészeti felsőoktatásban tanuló vagy végzett művészek jelentkezését!

Tovább