Jean-Gabriel Causse A színek hatalma című könyvének bemutatója

Partvonal Kiadó | 2016.03.01

A színek hatalma 

Csillagok háborúja bölcs Jedi lovagjai biztosan nem véletlenül harcoltak színes lézerkardokkal. Valószínűleg ők is tudták, hogy a szín igazi fegyver lehet. De miért fontosak a színek? Hogyan befolyásolnak minket a hétköznapjainkban? Hogyan tudjuk használni bűvös erejüket? 

A színek tudatos használata mindenki számára ajánlott, akit érdekel, milyen színhatásokkal próbálnak még többet eladni egy boltban, a lakásunkban milyen szerepet játszanak a színek, vagy hogyan legyünk kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek az általunk viselt tónusok gyógyító erejétől.

Ebben a könyvben minden benne van, amit a színek hatalmáról tudni kell, lehet vagy illik. Hasznos, szórakoztató, és helyenként kellően meglepő!

Jean-Gabriel Causse

A Párizsban és Tokióban élő színdizájner a színeket nemcsak esztétikai szempontból közelíti meg, hanem számításba veszi azok ránk, az érzékelésünkre, viselkedésünkre gyakorolt hatását is. A negyvenöt éves férfi a Francia Színbizottság tagja, színnel kapcsolatos eseményeket szervez, Japánban az Onward textilcsoport munkáját segíti, valamint tervezett már színdekorációt egy pszichiátriai klinikának is. Mindezek mellett a szerző szakterülete a magánlakások, boltok belsőépítészete, a textilipar színeinek és különféle áruk csomagolásának megtervezése. A színek hatalma 2014-ben jelent meg Franciaországban, és komoly ismertséget hozott a kreatív szakember számára.

Részlet a kötetből

„Ha hiszünk a híres médiasztárnak, akkor el kell fogadnunk, hogy körülbelül 360 szín meghallására képes. De Harbisson még ennél is messzebbre ment, ugyanis

az infravöröset és az ultraibolyát is hanggá tudja alakítani. Bármely lakásba belépvén könnyedén megmondhatja, hogy a riasztó be van-e kapcsolva, vagy sem.”

Fordító: Schnedarek Réka

Illusztráció: Gerjeni Mirjam
152 oldal, 2990 Ft

puha fedél fülekkel

Időpont: március 17-én, csütörtök 18 óra

Helyszín: Art&Me Galéria (Budapest VI. Eötvös u. 27. fszt., az udvarban balra!)

A kötet fordítójával, Schnedarek Réka festőművésszel, Gerjeni Mirjam illusztrátorral és Révész Emese művészettörténésszel Korentsy Márta, a kiadó szerkesztője beszélget.

A könyv a helyszínen 30 %-os kedvezménnyel kapható.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1658268217758501/

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Programok, hírek, érdekességek a művészeti életből.

artandme_5d40550e373d9.jpg

Art coaching a ceredi ArtPikniken, augusztus 10.

Hogyan inspirálhat a kortárs képzőművészet problémáid megoldásában?

Tovább
artandme_5c937be720453.jpg

Új művészekkel szeretnénk bővíteni csapatunkat

Várjuk képzőművészeti felsőoktatásban tanuló vagy végzett művészek jelentkezését!

Tovább