NO HATTYÚ pályázati kiírás – Értelmezd újra a Balatont

ART&ME Galéria | 2014.06.27.

Pályázati felhívás

 

1. Kiírás

Az ART&ME Galéria és a Kultkikötő Balatonföldvári Szabadtéri Színház képzőművészeti pályázatot hirdet „NO HATTYÚ – Értelmezd újra a Balatont” címmel.

A pályázat célja a Nagyon Balaton kezdeményezéssel összhangban, hogy friss, előremutató, kortárs műveket mutasson be, melyek a „Balaton” hívószóra reflektálnak. A szervezők arra számítanak, hogy az alkotók továbbgondolva az ismert témát, olyan előremutató alkotásokat hoznak létre, amelyek átszakítva a kiírás korlátait, meglepik a közönséget, a zsűrit.

 

2. A pályázat zsűrije

Révész Emese – művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyeteme adjunktusa, zsűrielnök

Nagy Viktor – színész, a Kultkikötő ügyvezető igazgatója

Dr. Szloboda Alíz – festménybecsüs, az Art&Me Galéria művészeti vezetője

Babina Éva – Balatonföldvár alpolgármestere

Glázer Attila – fotóművész

 

3. A pályázat technikai követelményei, a benyújtás módja, határideje:

A pályázatra bármely vizuális művészeti ágban, technikai megkötések nélkül küldhetőek a címre reflektáló, falra helyezhető műalkotások. A kiállításnak teret adó helyszín sajátosságai miatt három dimenziós, térben kiállítható alkotásokat (szobor, kisplasztika, térplasztika) a pályázat kiírója nem tud befogadni.

Minden alkotó két művel pályázhat,  a művek mérete nem haladhatja meg a 150 x 150 cm-t. Műpárok darabjai egy műnek számítanak.

A benyújtás módja kétlépcsős:

Az alkotások digitális reprodukcióit, vagy az egyébként is digitális úton készülő fotográfiák nézőképeit kis felbontásban, .jpg kiterjesztéssel várjuk. A kép hosszabbik oldala 1000-2000 pixel között legyen. Az alkotás mellé képaláírás tömörségű leírást és rövid bemutatkozást is várunk az office@artandme.net e-mailcímre „Nohattyu” tárgy megadásával. A beküldött fájl elnevezése tartalmazza az alkotó nevét, a mű címét, műfaját és méretét az alábbiak szerint: alkotoneve_cim_mufaj_meret. A beérkezett pályázatokat e-mailben visszaigazoljuk.

A kiállításra kiválasztott és díjazott fotók kiállítási kivitelezését az alkotó végzi. Fotóművel pályázó jelentkezésével vállalja, hogy alkotása legalább 40x60 cm-es méretben, értékelhető minőségben megjeleníthető.

A kiválasztott műveknek a kiállítási helyszínre történő szállításáról az alkotó köteles gondoskodni a kiállítás napján 10 órára.

Segítségnyújtás: kivitelezéssel, függesztéssel kapcsolatban megkeressük a díjazott, illetve kiállítandó alkotások létrehozóit, és készséggel segítünk az esetleges kérdések megválaszolásában.

 

4. Pályázati naptár

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. július 21. éjfél

A kiállítandó képek alkotóit e-mailben értesítjük az eredményről legkésőbb 2014. július 25. éjfélig

A kiválasztott és díjazott művekből létrejövő kiállítás megnyitója: 2014. augusztus 1.  19 óra, helyszíne: Kultkikötő, 8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 2.

A kiállítás 2014. augusztus 31-ig lesz megtekinthető.

 

5. A pályázat díjazása

Fődíj: A nyertes pályázó egy két személyre szóló, 2014. augusztus-szeptemberben felhasználható balatoni hétvégét (szállás + félpanziós ellátás) nyer, továbbá pályaműve kiállításra kerül a Kultkikötőben Nohattyú címmel megrendezett csoportos kiállításon. További 10 további nyertes pályázó alkotása kiállításra kerül a Kultkikötőben Nohattyú címmel megrendezett csoportos kiállításon.

 

6. Képek értékesítésének lehetősége

Az ART&ME Galéria értékesítheti a kiállított képeket a szerző előzetes, írásbeli hozzájárulásával, mellyel kapcsolatban minden anyagi és jogi tartalmat külön bizományosi szerződésben rögzít a kiállító művésszel.

 

8. A pályázat jogi háttere

Pályázhat minden természetes személy, aki a pályázati kiírás feltételeit elfogadja.

A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen. A pályázó az alkotásról készült kép beküldésével egyben a pályamunkájáról ki is jelenti, hogy az saját szerzői műve, azzal nem sért más szerzői jogot valamint tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást.

A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek díjmentes felhasználására minden esetben, a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, továbbá díjmentesen használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez.

A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót – esetlegesen – könyv alakban, illetve elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli.

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

 

A pályázat kiírója: az ART&ME Galéria és a Kultkikötő Balatonföldvári Szabadtéri Színház

www.artandme.net

A pályázat meghirdetésének időpontja: 2014.06.28. 19.00, az ART&ME Galéria kiállításának megnyitója a Kultkikötő Balatonföldvári Szabadtéri Színházban. Szeretettel várunk mindenkit Schnedarek Réka és Osgyányi Sára festőművészek „Színes álmok. Vagy valóság?” című kiállításának megnyitójára. (8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Programok, hírek, érdekességek a művészeti életből.

artandme_5d40550e373d9.jpg

Art coaching a ceredi ArtPikniken, augusztus 10.

Hogyan inspirálhat a kortárs képzőművészet problémáid megoldásában?

Tovább
artandme_5c937be720453.jpg

Új művészekkel szeretnénk bővíteni csapatunkat

Várjuk képzőművészeti felsőoktatásban tanuló vagy végzett művészek jelentkezését!

Tovább