Szunyoghy Viktória kiállítása Naphegyen

Oxygen Wellness | 2016.07.11.

Szunyoghy Viktória 2008-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, ezután a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát végezte el. Az elmúlt években több hazai és nemzetközi kiállításon vett részt. 2015-ben kiállítóként beválogatták a párizsi Grand Palais, Le Salon “Art en capital” nemzetközi kiállításra. 2013-ban a La Femme magazin által rendezett “50 tehetséges fiatal” mentorprogram résztvevőjeként Kovács Gábor, a Kogart Galéria tulajdonosa mentorálta. 2009-ben az OTP Fáy András pályázatának 1. díjasa, 2004ben az Oncology on canvas nemzetközi pályázaton nyert első díjat Londonban a Royal College of Artban.

Inspirációit a környezetéből és a mindennapi dolgokból meríti, főleg életképeket és portrékat ábrázoló figurális festő.

Munkásságát a tematikus sorozatokban való gondolkodás jellemzi, ismertebb sorozatai a  2007-ben a Komjádiban rendezett “Vízipóló” kiállítás, amit Kemény Dénes nyitott meg, ez a sorozat jelenleg a Magyar Vízipóló Szövetség tulajdonában a Margit szigeti székházuk falait díszíti. 2008-ban a Gödörben bemutatott “Víz alatt”,, 2010-ben a Millenárion kiállított “Frekvenciák”, 2012-ben “Emberi tulajdonságok vására” a Kogart Galériában, 2011-ben a Kogart Galériában a „Retina” című kiállítás, vagy az egyetemi évei alatt feldolgozott “Afrika” sorozat  amelyhez inspirációit a biológus, afrikakutató nagypapája munkásságából merítette, ezt a témát évekkel később Lantai-Csont Gergely fotós afrikai expedíciójának köszönhetően más megközelítésből újra feldolgozta, az ebből rendezett kiállítást 2014-ben mutatták be a Kempinskiben.

Munkáit a könnyed, légies színhasználat jellemzi. Művészként olyan világcégekkel dolgozott együtt, mint a Gant vagy a Nivea. 2012-ben a “Kis Emberhatározó” című könyv teljes illusztrációját készítette el a Kossuth Kiadó megbízásából. A Manzart rajziskola vendégelőadójaként is tevékenykedik. Szunyoghy Viktória a Kogart és az ART&ME Galéria művésze.

Szunyoghy Viktória képzőművész kiállítása Naphegyen 2016 szeptemberig látható, a képek megvásárolhatók ezen időszak alatt is.

Helyszín: Oxygen Naphegy Tabán, Naphegy utca 67.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Programok, hírek, érdekességek a művészeti életből.

artandme_5d40550e373d9.jpg

Art coaching a ceredi ArtPikniken, augusztus 10.

Hogyan inspirálhat a kortárs képzőművészet problémáid megoldásában?

Tovább
artandme_5c937be720453.jpg

Új művészekkel szeretnénk bővíteni csapatunkat

Várjuk képzőművészeti felsőoktatásban tanuló vagy végzett művészek jelentkezését!

Tovább