ART&ME és Müüska a KARE Design falai között

HELYSZÍN: KARE Design Budapest MaxCity, 2045 Törökbálint, Tópark út 1/a
IDŐPONT: 2019.11.14. - 2019.11.26.

A kortárs művészet lényege, hogy sajátos módon közvetít üzeneteket, reagál a jelen korra. Az, hogy melyik alkotó mely munkája pendít meg bennünk húrokat, nyilván teljesen egyénfüggő, és pont ez a lényege: kapcsolódni egy cizellált közlésformához és azon keresztül alternatív módon értelmezni a világot, ez egy párbeszéd alkotó és befogadó között. 
A MÜÜSKA alapítója, Vandlik Júlia egy olyan világot álmodott meg, ahol kilépve a life style magazinok és az egyéb médiumok által közvetített nyomasztó klisékből, a kortárs művészetet mostantól az önkifejezés részévé tehetjük eklektikus stílusú, különleges bútorok formájában. Elsőrangú, validált festők alkotásai másodlagos felhasználás jogcímen, szignózott repro formában kerülnek antik vagy 20. századi emblematikus darabokra, illetve limitált szériás új bútorokra. 
Ha van egy MÜÜSKA Art Home bútorunk, ezáltal mi magunk is véleményformálóvá válunk. Ez túlmutat azon, hogy „vicces” vagy „látványos”. Egy ilyen darab választása az otthonunkba, irodánkba, karakán elköteleződést jelent az OUT OF BOX megoldások mellett. A MÜÜSKA Art Home bútorok alternatív műalkotások, melyek manufaktúrákban készülnek, minden egyes darab egyedi, ezáltal újabb és újabb kihívás a készítő csapatnak, nem is képes rá bárki, elhivatottság és szakértelem kell hozzá. Egy fotel vagy egy franciaágy, amely mögött a festőművészünk mellett a speciális technológiát igénylő nyomda munkatársain túl, az asztalos és kárpitos szakemberek állnak. Gyakran csak negyedik próbálkozásra tudják az adott festményt tökéletesen illeszteni az adott formához, hogy megszülethessen a mű ilyen sajátos interpretációja. A művész mindig megkapja a festményéből készült bútor fotóját, illetve a festménye utáni jogdíjat, mellyel így az új tulajdonos művészetpártolása az Ő irányába is kézzel foghatóvá válik. Ráadásul az alkotó ezáltal ki is terjesztheti a célközönségét újabb csoportokra, azokra, akik ebben a formában (is) fogyasztják majd a kortárs festészetet.
Mostantól személyesen is találkozhatunk ezzel a különleges koncepcióval a MaxCity-ben, ahol a KARE a tudatosan extrém és professzionálisan groteszk berendezési tárgyak nemzetközi márkájaként egyedülálló módon, teret ad a lokális értékeknek is. 
November 14-én a MaxCity lakberendezési áruház KARE Design üzletében, POP-UP festménykiállítással és tárlatvezetéssel egybekötött zártkörű rendezvényen, az Art Kingdom Dance Community táncosainak kortárs koreográfiájának részeként lepleződtek le az első darabok, s így kezdetét vette a kooperáció, amely jelenleg egy Müüska Art Home Unique fotel és egy Müüska Design Dreaming franciaágy formájában képviselteti magát az üzletben. 

Az Art&Me galéria - mint a MÜÜSKA művészeti tanácsadója - által szervezett POP-UP kiállítás 11.26-ig látható a KARE üzletében. Köszönjük a kiállító művészeknek a kiállításon való részvételt: Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, Hornyák Evelin, Knopf Andrea, Lőrincz Emőke, Lucza Zsigmond, Tóth Zoltán, Vinkó Leó.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Programok, hírek, érdekességek a művészeti életből.

artandme_5e5b11493d712.jpg

LIMBUS REVISITED | Boris Duhm és Csernátony Lukács László kiállítása

2020.03.12. - 2020.04.03.

Március 12-én nyílik galériánkban Boris Duhm és Csernátony Lukács László munkáinak kiállítása.

Tovább