Triplex kiállítás

HELYSZÍN: ART&ME Galéria 1067 Budapest
IDŐPONT: 2016.11.16. 19.00


Három művész
Három stílus
Három szemlélet

A portré-festészet és az emberábrázolás tradícióját követve igyekszünk interpretálni saját látásmódunk szerint ezt az örökérvényű témát. Hiszen az emberi test és az, hogy hogyan nézünk ki, fontos. Ez mindenkit foglalkoztat. A test a művész számára olyan megjeleníthető tárgy, amivel azonosulni tudunk vagy akarunk (vagy nem akarunk).
Alkotásaink három jól elkülöníthető módon boncolgatják az individuumot. Triplex, azaz háromrétegű szemléletként prezentálnak egy nyers, öndestruktív, egy misztikus és egy elvonatkoztatottabb, indirekt hozzáállást.

Evelin: A materializált világunk kritikáját fogalmazom meg alkotásaimmal. A mulandóságtól való irtózás és félelem végérvényes. Az embernek fontos az anyag, anyagiság, és ennek tükrében sokan többször háttérbe helyezik a tudatot. Azt gondolom, a mulandóságot és az anyag rohamosan történő romlását olyan emberek testével tudom szemléltetni, akik önpusztító életet éltek. Célom, hogy idealizálás nélkül ábrázoljak, nem törekszem a szépre. Olyan arcokat mutatok be, amelyek a ma általánosan elterjedt esztétikai ítélet alapján nem előnyösek. Mindezt néhány esetben a torzítás eszközével és az általam irrelevánsnak vélt részletek elhagyásával ábrázolva. 

Márk: Célom egy olyan önvizsgálat kiváltása a nézőből, mely rávilágít önmagunk és lényünk esendőségére. Segít felismerni a magunkban rejlő gyenge, vagy éppen magasztos vonásokat, amiket elfojtani sokszor szükséges ahhoz, hogy érvényesülni tudjunk világunkban.

Marcell: Munkám során mindig is hangsúlyos szerepet kapott az érzékelés, az érzetek vizsgálata. Legfőbb céljaim között szerepel a láthatatlan láthatóvá tétele. Tevékenységem során meghatározó a hang, a zene, a vizualitás – a látvány továbbgondolása, kiegészítése, hogy ezáltal új szintre léptethesse az élményt. Az érzetekkel kapcsolatban bennem így kiegészítésre lelt azon kifejezésmódok hiánya, amiket képtelen lennék leképezni az egyikben, míg a másik erre a célra tökéletes. Ezen dolgok összefüggései, összességei és az emberre gyakorolt hatásuk foglalkoztat.

Kiállítók:
Hornyák Evelin
Katona Márk László
Mostoha Marcell Ákos

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Programok, hírek, érdekességek a művészeti életből.

artandme_5e5b11493d712.jpg

LIMBUS REVISITED | Boris Duhm és Csernátony Lukács László kiállítása

2020.03.12. - 2020.04.03.

Március 12-én nyílik galériánkban Boris Duhm és Csernátony Lukács László munkáinak kiállítása.

Tovább